Ab KBTterapi.ax

Vad är KBT?

 
kbt_bubbla.png
 
 
DSC_2229_w2_2.jpg

KBT

Kognitiv beteendeterapi – KBT – är namnet på de psykoterapeutiska arbetsmetoder som vi använder inom KBTterapi.ax. KBT har god vetenskaplig grund, och de psykoterapeutiska metoder som vi använder i KBTterapi.ax är med andra ord forskningsbaserade. För att vara uppdaterade på det senaste inom forskningen lägger KBTterapi.ax stor vikt på personalfortbildning.


Målinriktat arbete

I KBT arbetar terapeuten och klienten tillsammans med tankar, beteenden och tolkningar för att hitta lösningar som hjälper klienten att skapa ett önskat liv. Arbetet i KBT är målinriktat, och klienten får ofta uppgifter mellan sessionerna. Det kan till exempel handla om att notera sina tankar i en viss situation, eller att lyssna på en ljudbok med fakta om de svårigheter personen har. Uppgifterna anpassas för att förstärka arbetet i terapin.


Arbetsmetoder för olika svårigheter

Inom KBT finns forskningsbaserade arbetsmetoder för personer med olika svårigheter, som till exempel:

KBT används framgångsrikt även för:

  • coaching i privatlivet
  • karriärvägledning
  • mental träning eller för att stärka självkänslan.

En välkänd arbetsmetod är mindfulness/medveten närvaro som är en av de många forskningsbaserade metoderna som vi använder inom KBTterapi.ax.

KBTterapi.ax erbjuder också internetbehandling för ångest, oro/generaliserat ångestsyndrom (GAD), stress/utbrändhet och depression. Om du väljer en internetbehandling får du motsvarande behandling som du skulle få i sedvanlig terapi på vår mottagningen, men terapin sköts över nätet. Läs mer om Internetbehandling.

Se filmen om internetbehandling!

Videon är producerad av Héctor Montes / Montes AVP